jump to navigation

nyobo ngilangi suoro decit nang as lengan ayun Mei 7, 2011

Posted by dany :) in coro gampange ae.
Tags: , , ,
trackback

As lengan ayun

Mas bro,tepate seminggu kepungkur,kedadean iki nang motorku.Dadi misal nglewati polisi tidur utowo dalan sik rodo ting gronjal,nang sebelah ngisorku ono suoro ting krengkét.Jan isine pol je,mosok motor ketok resik (nyombong sithik:mrgreen: ),kok ting krengkét…
Yoh wis gandeng durung bali le golek upo,yo kepekso diampet roso isine.
Nah…lagi dino sabtune,ono wektu rodo lumayan dowo,motor terus tak cek.
Nanging margo aku wis ngiro2,opo sing dadi peyebabe,sak durunge mulih kerjo,nyobo nyiapke peralatan2ne.
Wesi behel nyileh pabrik,nugel 40 cmran,oli grece nyileh sak wadah gatsby…(ojo di conto ya:mrgreen: ),karo lap.
Tekan ngomah motor tak standarke tengah,sambi nunggu ademé mesin,nyiap2ke peralatan liane,koyoto kunci ring 22-24 lan kunci shock 17″.
Kenopo aku nyobo ngutak atik dewe..????,soale koncoku pernah kon mbenerke wong bengkel kok mbayar 20 ewu…walah jan…larang timen.Duit semono biso ge tuku nasi goreng rasa nambah lagi…qqqq…😆
Oke..dilanjut…iki lo caraku ndandani,mungkin kleru po ra sempurna,ning terbukti suoro ting krengkéte ilang😉
Sepisan,sakwise motor distandarke tengah,sebelah kiwo tak nggo kunci shock ge nahan baut as,sik sebelah tengen nggo kunci ring tak ge ngendoni mur.
Kepindo…sakwise mur dicopot,baut di thuthok alon2 nggo kayu ben draté rarusak.
Ketelu…sambi di tarik alon2 baute,wesi behel sik wis tak siapke mau terus tak lebokke nggon lobang asé.Dadi bareng critane,baut di tarik,behel dilebokke.
Kaping papate,baut as mau tak wenehi grease sing wis tak campur oli sitik,ben ra terlalu kenthel.
Bagian pas dudukan ase ugo di oli ngasi mresep nggon sela2ne karet lengan ayun.yo teko di goyang alon2 ae,tenang…rabakal copot medun,wong wis tak tahan behel.
Sing terakhir,baut dilebokke menéh nang dudukane mau,sambi wesi behelé ditarik.Mur dipasang terus kencengi.ojo dipolke dhisik,standar di tarik ben motor ngadek tanpo standar,sambi di tumpaki yo rapopo,trs kencengi mure.
Wissss…..terus di cobo…
Mugo2 ono gunane…😉

Komentar

1. PakBambangNunggangJaran - Mei 7, 2011

apik apik apik

2. Maskur - Mei 7, 2011

motore ramelu ilang to

3. #99 bro - Mei 7, 2011

Intine dibukak di oli trus di lebokke..

4. dany :) - Mei 8, 2011

@pak bambang….nggih sae sae sae
@paklik…qqq…untunge durung…eh,ora:mrgreen:
@#99…qqq..msuk kawasan dewasakah..???😆


Sorry comments are closed for this entry

%d blogger menyukai ini: